13. Tuşnad Băi, 14-15 mai 1990, organizator ing. Ignac Sata

13. A treisprezecea şedinţă de lucru a comisiei s-a ţinut la Tuşnad – Băi, în 14-15 mai 1990, cu sprijinul primăriei judeţului Harghita, a atelierului de proiectare Miercurea – Ciuc, a Întreprinderii antrepriză de construcţii montaj a judeţului Harghita, membru organizator din partea comisiei fiind ing. Ignac Sata.

Au fost invitaţi 108 membri şi au fost 28 prezenţi.

S-a discutat situaţia nouă a membrilor comisiei după evenimentele din decembrie 1989 şi înfiinţarea Asociaţiei Inginerilor Constructori din România din iniţiativa dr. ing. F. E. I. Hann. La solicitarea preşedintelui comisiei au aderat la noua asociaţie 80 de membri.

S-au distribuit noile insigne, neînseriate, ale comisiei, pe care în loc de CNIT s-a scris AICR. S-au discutat probleme organizatorice privind schimbul de experienţă ce s-a mutat de la Vaslui la Bacău, datorită refuzului filialei AICR Vaslui de a-l organiza. S-a propus alcătuirea unui nou anuar al comisiei şi s-a discutat despre noile aspecte ce le capătă urmărirea comportării construcţiilor în noile condiţii politico – sociale.

Conectată cu şedinţa comisiei, în 15 mai 1990 a avut loc o dezbatere tehnică în cadrul căreia s-a prezentat un film cu realizările IACM Harghita şi referate privind conceptul de calitate şi despre diguri din elemente prefabricate, după care s-au vizitat barajul Frumoasa şi zona centrală a oraşului Miercurea Ciuc.